top of page

Tampereen Arkkitehtikilta RY:n Puheenjohtajan kevään päättävät kiltakuulumiset jäsenille ja pääsykoe


Hei kaikki nykyiset ja tulevat jäsenet!

Kevätkausi alkaa olla päätöksessään, ja ensi viikolla on taas neljäpäiväisten pääsykokeiden aika. Huomauttaisin vielä koululla liikkuvia ihmisiä, että juuri kyseisestä syystä piirustussalien läheisyydessä liikkuminen on ensi viikon ajan kiellettyä! Kulku esimerkiksi henkilökunnan tiloihin tapahtuu suoraan rakennustalon aulasta.

Seuraava osuus on omistettu ensiviikolla piirustuskokeisiin tuleville kokelaille.

Kun minä hain pääsykokeisiin, en tiennyt lainkaan mitä odottaa. Suurimpana vinkkinä sanoisin, että tärkeintä pääsykokeissa on pitää pää kylmänä – yksi pääsykokeissa testattava osa-alue on hakijan kyky työskennellä paineen alla. Pääsykokeista kannattaakin nauttia mahdollisimman paljon, koska harvassa muussa pääsykokeessa pääsee näyttämään luovuuttaan niin laajasti ja pitämään samalla hauskaa! Kokeetkin ovat vain pintaraapaisu siitä, mitä seuraavaksi on luvassa.

Ensimmäinen vuosi kuluu todella monipuolisten kurssien äärellä. Eka lukuvuosi koostuu esimerkiksi esitystekniikan opettelusta, arkkitehtuurista ja arkkitehtuurin historiasta, yhdyskuntasuunnittelusta ja taiteesta. Arkkitehtuurin opiskelu poikkeaa myös vahvasti yleisestä koulumuotista: opiskelu on todella vahvasti projektivetoista, ja suurin osa opiskeluun käytetystä ajasta on itsessään harjoitustöiden tekemistä. Suurin osa ensimmäisen vuoden projekteista tehdään pääsykokeista tutuilla välineillä käsin, jonka johdosta piirustussalit taatusti tulevat tutuksi.

TTY:llä vallitsee hyvä yhteishenki, ja opiskelun lisäksi kampukselta löytääkin varmasti mieleistänsä opiskelijatoimintaa. Koko vuosi on täynnä eri kiltojen järjestämiä opiskelijatapahtumia, ja mikäli kaipaa lisäaktiviteettejä, voi aina liittyä johonkin harrastekerhoon ja käyttää kampuksen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia.

Pääsykokeiden jälkeen torstai-illalla järjestetään perinteinen killan pääsykoepiknik Sorsapuistossa. Kaikki ovat tervetulleita, niin pääsykokeisiin osallistuvat kuin killan jäsenetkin.

Sitten sinulle, jäsen Aivan ensimmäiseksi: Killan rekisteröinti on saatettu päätökseen! Tämä ei juuri muuta killan toimintaa aikaisemmasta, mutta avaa erilaisia ovia toiminnan suunnittelussa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi killan oma mökki?

Mikäli arkkari-ikävä iskee, tai haluaa viettää hauskan kesäviikonlopun, kannattaa suunnata Kesä-Kiljavalle. Kaikkien arkkareiden yhteinen kesätapahtuma järjestetään tänä vuonna heinäkuun 14.-16. päivä. Kesä-Kiljavan facebook-tapahtumaan pääset tästä.

Tämän lisäksi raatimme kaipaa pientä täydennystä ensi vuotta ajatellen; Kiltamme tarvitsee vuosijuhlavastaavan organisoimaan 48. vuosijuhlia!

Millaista toimintaa sinä haluaisit nähdä syksyllä ja tulevaisuudessa? Onko sinulla ideoita, joilla parantaa kiltatoimintaa? Mikäli kiinnostuit sitten vujuvastaavan pestistä tai sinulla on muuten vain sanottavaa, laita sähköpostia raadille osoitteeseen tamark@tut.fi.

Toivottavasti nähdään piknikillä tai viimeistään syksyllä!

Kesäisin terkuin,

Joel

puheenjohtaja 2017

Tampereen Arkkitehtikilta ry

bottom of page